Kinderprakijk de Zon Bedum headerIedereen voelt zich weleens ongelukkig of niet prettig door pesterijen, verdriet, problemen op school, scheiding van je ouders of iets anders. Het gaat dan niet lekker met je en vaak denk je dat je dit in je eentje moet oplossen. Maar dat hoeft niet. Een kinder-en jeugdtherapeut kan je hiermee helpen. Voor een kindertherapeut is niets ‘gek’.

Ik heet Jannie en ik ben kinder-en jeugdtherapeut. Ik heb geleerd om, als je ergens last van hebt of als je je rot voelt, je te helpen.  Je kunt zelf contact met mij opnemen, maar het kan ook dat je ouders of de school mij vragen jou te helpen omdat zij zich zorgen over jou maken. Ik praat altijd eerst met je ouders en als je dat wilt, ben jij daar ook bij, maar dat hoeft niet. Daarna praat ik alleen met jou en kun je mij vertellen wat je dwars zit, waar je last van hebt.

Door middel van o.a. spelen, tekenen, knutselen en een sport bijvoorbeeld lopen of boksen leer ik je hoe je sterker wordt. Zo help ik je je problemen op te lossen of samen dingen te bedenken, zodat je je beter voelt of waardoor het gemakkelijker wordt. Alles kan en jij bepaalt. Het belangrijkste is dat jouw leven weer leuk(er) wordt. Alles wat jij mij vertelt is privé en alleen onderwerpen waarvoor jij toestemming geeft, zal ik met je ouders en/of leerkrachten bespreken. Soms weten ouders of leerkrachten ook niet goed hoe ze met kinderen, die problemen hebben, moeten omgaan. Ik geef ze dan tips zodat ze jou kunnen helpen of beter kunnen begrijpen. Als je mij iets wilt vragen of vertellen, wees niet bang en doe dat dan gerust. Ik wil je graag helpen!